BLENDA debuterade 2017 med sin singel "Chill" som följdes upp med "Payday". Under 2018 turnerade hon  Sverige runt och medverkat på Urban Cones singel ”Sugar” samt skrivit musik för den amerikanska versionen av TV-serien SKAM Austin. Men samma år bestämde sig BLENDA för att ta en paus för att ”djupdyka i sin konst och hitta sin auktoritet som kvinna”.

Hennes nya singel "FUNERAL" släpptes den 1 februari. BLENDA släpper independent på egna bolaget och kreativa agenturen SION Agency AB som hon driver med sin fästman, creative director Joel Nyström som tidigare arbetat med RMH/TRANS9. Nu står det klart att Blenda är Erik Lundin special guest när han nu drar ut på turné.
Erik släpper debutalbumet Zebrapojken och ger 6 spelningar under mars och april i bl.a.  Stockholm, Göteborg och Malmö. Med sig på scen har han r&b/soul-artisten Blenda som nyligen släppte singeln Funeral. Turnén startar i Borlänge den 16 mars och avslutas 13 april i Stockholm.
 
"Den här turnén blir full av D-Vitaminer och jag är ärad över att få den här chansen att specialisera mina gästkunskaper,” hälsar Blenda.
 
Se alla datum för spelningarna nedan:
16 mars - Borlänge, Liljan
23 mars - Lund, Mejeriet
29 mars - Malmö, Moriska Paviljongen
6 april - Göteborg, Pustervik
12 april - Uppsala, UKK
13 april - Stockholm, Vasateatern