Foto: Blizzy via Instagram

Blizzy linkar upp med Shenzi på ”Beväpnade”

Kokar upp en självutnämnd ”aggressiv afrobeat” och pekar finger till alla som tvekat, speciellt vissa personer

Västerortsrapparen Blizzy har haft ett aktivt 2023 genom ett stadigt flöde av singlar och samarbeten med några av landets hetaste producenter. Senast var det med Kayen"Arrivederci" och några månader innan med Shenzi "Molto Bella", som även återvänder till båset med Blizzy på dagens släpp "Beväpnade".

Tidigare under våren och sommaren laddade rapparen upp för en kommande EP vid namn En Till Sommar, men inför denna singel har projektet inte nämnts. Vad vi däremot får höra ett starkt statement om att få respekt för sina framgångar, hela vägen från start till mål.

"'Beväpnade' är ett f*ck you till alla som inte trott på en under karriärens gång egentligen och speciellt i finrummen", säger Blizzy om låten.

Textmässigt lever Blizzy definitivt upp till sin egna beskrivning, om än med en balanserad blandning av skryt och välförtjänt uppskattning för sig själv. I ena sekunden firar han med cognac & tjejer, för att i det andra se tillbaka på hur han och andra artister från samma generation vågade ta steg med musiken som satt spår att följa för framtidens talanger.

"Öppnade dörrar så alla kom in, jag följer ej vågen jag följer ba min"

Lyssna på "Beväpnade" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!