Blueface dömd för skjutning på strippklubb

”Thotiana”-rapparen från Los Angeles åtalades tidigare under året, nu har han fått sitt straff

"Blueface baby, yeah aight"

Denna catchphrase hördes överallt under 2018 när LA-rapparen Blueface blev en viral sensation med hits som "Thotiana", "Respect My Crypn" & "Bleed It". Hans eftersläntrande flow, karisma och koppling till Crips gjorde honom till en minnesvärd karaktär vilket resulterade i platinum-singlar och turnerande runt hela USA.

På senare år har dock karriären gått trögt. Utan en enda Billboard-placering sedan "Daddy" 2019 har hans fokus istället flyttats till den kontroversiella reality showen The Bachelor. Han är även hamnat i en rad trubbel med lagen, varav ett av dessa nu har gått hela vägen till dom.

NY Daily News rapporterade under natten till tisdag svensk tid att den 26-årige rapparen döms till mellan 24 till 60 månader i fängelse för en skjutning utanför en strippklubb under hösten 2022. Efter att ett bråk uppstått ska Blueface och hans entourage skjutit mot en man som var på väg in i sin bil, varav en kul träffade honom i handen.

Blueface åtalades först för mordförsök men nådde i juli en överenskommelse med rätten om att erkänna sig skyldig till  misshandel och avfyrning av ett skjutvapen vid eller i en ockuperad byggnad. Detta har resulterat i en villkorlig dom, vilket innebär att han avtjänar sitt fängelsestraff på fri fot. Minst lagbrott under tidsperioden på 2 år kommer dock att leda till att han får avtjäna straffet i fängelse.

Rapparen själv har inte uttalat sig om domen, men hans advokat Kristina Wildeveld uttryckte sin lättnad till Pitchfork strax efter att domen föll.

"I slutändan ser han bara fram emot att återgå till att fokusera på sin musikkarriär och gå vidare med sitt liv", sa Wildevald.