Bojou släpper debut-EP:n ’Romantikern’

Gästas av Parham och Skander

"Bojou är hulken till min Bruce Banner, fast istället för att bli arg och flippad, blir jag lugn och romantisk". Så beskriver den Göteborgsbaserade rapparen och artisten Bojou sig själv.

Under uppväxten spelade pappan gitarr och piano för honom. Men det var vid 16-årsåldern som han började rappa och låtskrivandet blev en regelbunden sysselsättning.

Bojou är född i Dallas, Texas, men uppvuxen i Göteborg där rappen sedan tonåren legat nära tillhands. Artistnamnet är en kärleksförklaring från farsan. Något som hänger ihop med och byggs vidare på i EP:n Romantikern. Under två år har hans låtar tagit form parallellt med studierna på Chalmers i Göteborg. Musiken är skriven av Bojou och producerad av bla. Filip Hunter och Nibla. Redan 26 april släpptes första singeln "Prolog" och under våren har han agerat förband åt Parham i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nu släpper han sin debut-EP Romantikern. Musiken är skriven av artisten själv och producerad av bland annat Filip Hunter och Nibla. Teman varierar mellan kärlek, musikbranschen samt en presentation kring vem Bojou är som artist.

"På EP:n har jag ventilerat saker jag gått igenom dom senaste åren, historier jag kände behövde bevaras. Texterna är personliga och ärliga. Och allt är, på gott och ont, romantiserat." säger Bojou

Låten "Med Mig" gästas av Parham. Sången markerar den andra delen i kärlekshistoria som följer genom hela projektet. Artisterna delar med sig av känslan när smekmånaden lagt sig och svårigheterna börjar dyka upp i relationen.

Lyssna på Romantikern här: