Svensk fotbollstränare döms för att ha mordhotat motståndare

Döms för reaktion mot motståndartränare som sparkade ner en spelare – "det är påhittade saker, det kommer bli polisanmält"

Under en match i Superettan, den näst högsta divisionen av svensk fotboll, blev det rejält irriterat mellan Utsiktens BK och Östers IF. Vid en situationen längs sidlinjen gick Östers tränare Martin Foyston ut och fällde Utsiktens anfallare Lucas Lima, vilket orsakade stor tumult mellan båda lagen.

Nu har Disciplinnämnden delat ut straff för händelsen, varav Foyston får böta 10 000kr för tilltaget. Den som drabbas hårdast är dock Utsiktens tränare Bosko Orovic som får böta det dubbla, detta för att domarteamet hävdar att han mordhotat Foyton under incidenten.

Enligt domarrapporten ska Orovic ha skrikit: ”Jag ska döda dig din jävla f*tta!” till Foyston. I en intervju med Sportbladet förnekar dock Orovic att detta ska ha hänt.

”Horribelt, det är påhittade saker, det kommer bli polisanmält under dagen. Alla tre domare kommer bli polisanmälda för förtal. Vi kommer överklaga givetvis. Det är falsarier alltihop”, säger han till Sportbladet.

Han menar även på att det inte finns några andra stöd för anklagelserna utöver domarteamets rapport.

”Det finns ljudupptagningar, det finns vittnen, jag har aldrig sagt det. Nötterna (domarna) skriver detta och förbundet tror på det. Hade jag kunnat anmäla förbundet så hade jag också gjort det. Det är grova anklagelser de gör. Det finns ingen som har hört detta mer än domarna. De har ändrat historien helt”, säger Orovic.

Varken SvFF (Svenska Fotbollsförbundet)  eller Discsiplinnämnden har kommenterat händelsen ytterligare. Martin Foyston nekade till att han ska ha haft uppsåt till att skada spelaren i en intervju med Discovery+ efter matchen.

”Fullständigt löjligt. Domaren hade blåst av. Deras spelare ville sparka bort bollen och jag såg till att han inte skulle göra det. Han fullföljde. Jag svär vid mina barns liv, jag försökte verkligen inte tackla honom. Jag ber om ursäkt”, sa Foyston.