BROCKHAMPTON släpper albumet 'The Family', och avslöjar ett till

''Det sista albumet'' blir inte slutet för BROCKHAMPTON

Idag var det tänkt att hiphopgruppen BROCKHAMPTON skulle släppa ett sista album, vid namn The Family. Vad som istället hänt har lämnat lyssnare förvirrade och uppspelta. I samband med albumsläppet har gruppen nämligen meddelat att ett nytt album kommer redan imorgon.

”Surprise album (TM) midnight local” skrev gruppen på sociala medier, i samma inlägg som bekräftade att The Family var släppt.

Men vad är då albumet som rapkollektivet släppte idag? Vad det inte är iallafall, är ett BROCKHAMPTON-album. På skivans 17 låtar hör vi i själva verket endast en av medlemmarna, frontfiguren Kevin Abstract. Under albumets gång detaljerar han gruppens inre konflikt, som tillslut resulterade i splittrandet i vintras. Det är en tragisk historia om förlorad vänskap, beroenden, och kampen mellan att att skapa konst och tjäna pengar.

Som vanligt bjuder gruppen på en rad olika musikstilar över spåren, som oftast inte är längre än två minuter. Introt ”Take It Back” firar gruppens hiphoprötter med ett livligt soulsample och hård bas. Grunge-aktiga ”Any Way You Want Me” tar motsatt riktning, då Kevin sjunger om ett misslyckat förhållande över ett nedstämt gitarriff.

Flera textrader har fått fans att spekulera om detta album, med sin fragmenterade låtlista och uteblivna medlemmar, har släppts i syfte att fullfölja gruppens kontrakt med skivbolaget RCA Records. Manövern liknas med hur Frank Ocean släppte albumet Endless hos Def Jam, för att sedan kunna ge ut Blonde oberoende dagen därpå. Detta har dock inte blivit bekräftat i nuläget.

Albumet lämnar många frågor obesvarade om morgondagens släpp, då bilden som Kevin målar på The Family är en där gruppen redan gått skilda vägar. Trots sin brutala ärlighet uttrycker sig Kevin Abstract mycket smakfullt kring situationen. Några av hans sista ord på albumet vittnar om en otrolig respekt för de tidigare medarbetarna.

”Joba, you the most musical motherfucker

Matt, I know you a perfectionist but now you free

Dom, ain’t nobody fucking with you lyrically

Merlyn, can’t nobody match this *****’s energy

Bari, the world ’bout to see who you finna be

Ciarán you brought the truth out of me” rappar Abstract om sina gamla gruppmedlemmar på ”Brockhampton”, albumets sista låt.

Lyssna på The Family nedan!