2016 släppte artisten Broder John från Umeå den hyllade skivan Cool. Det blev hans första soloprojekt - efter att han tidigare utgjort ena halvan av duon Broder John & Friman. Sedan dess har han både hunnit skrota en uppföljare - och färdigställa en. Idag släpper han singeln "Driftar" som är ett smakprov från hans kommande, andra album med samma namn.

Singel-, och albumtiteln "Driftar" beskriver den känsla som Broder John haft under skapandeprocessen. Det kommande projektet har han jobbat på under nästan två år.

”Drift' fångar albumets koncept på ett rättvist sätt i en komprimerad form. Den pendlar mellan skivans strukturerade kaos och porträtterar både mörker och ljus. Jag tampades mycket vart jag skulle vara soundmässigt efter 'Cool' och tiden efter gjorde jag musik som lät som 'Cool', men hittade varken energi eller kreativitet i det. Efter att jag kom på konceptet bestämde jag mig också för att börja på ruta ett i skapandet. Det ledde till ett mycket mer organiskt och levande sound som inte är bunden till någon tydlig genre eller fack, utan känns helt fritt. Singeln 'Drift” har en A och en B-del, och visar hela spektrat som albumet är.' säger Broder John.

Dagens release är producerad av vännerna Simon Lundgren och Knji. Vi får höra Broder John leverera sina verser över ett beat med OldSchool-vibe som för tankarna till 90-tals rapp och ikoniska spår som "Jump" med Kris Kross. Singeln ges ut via den självstartade independentlabeln Hoopdiggas Recordings.

Lyssna på "Driftar" i Dopest Playlist nedan!