Foto: "POP SMOKE - WELCOME TO THE PARTY [SHOT BY GoddyGoddy]" via Youtube / Skärmavbild

Bror till Pop Smokes mördare har hittats död

Ska ha tillhört samma gäng i Los Angeles som sin dömda lillebror, kan ha dödats som hämnd för Pops bortgång

En 32-årig man vid namn Javonnta Murphy påträffades död den 31:e juli inuti en 200-literstunna, som stod vid Malibu Lagoon State Beach. Murphy dog av ett skott i huvudet och enligt TMZ utreds nu hans död som en hämndaktion med koppling till mordet på rapparen Pop Smoke i februari 2020.

Murphy, som också var en aspirerande rappare, var nämligen äldre bror till Jaquan Murphy, en av de som dömts för sin inblandning i det rån som urartade till mordet på Pop Smoke. Enligt TMZ var bröderna och alla andra dömda för mordet medlemmar i ett gäng i södra Los Angeles, och åtminstone några av dem tros vara kopplade till ett annat mord 2019 när ett slagsmål eskalerade till en skjutning utanför Rose Bowl i Pasadena.

Utredare vid Los Angeles County Sheriff's Department undersöker nu möjligheten att Murphys död var hämnd för mordet på Pop Smoke. Detta är dock inget bekräftat av poliskåren utan endast genom källor till TMZ. Det är inte känt hur länge hans kropp låg i tunnan innan den upptäcktes, men kroppen ska delvis ha "brutits ned" enligt polisen.

Pop Smoke var en erkänd medlem av Crip-grupperingen GS9, som även gick under den större gängalliansen Woo's i New York. Om Murphys gäng ska ha varit i konflikt med någon från de grupperingarna är oklart.