Byredo släpper ny doft - ‘Tobacco Mandarin‘ 

Kommer i november

Svenska Byredo har de senaste åren blivit ett stort namn världen över. Tack var det parfymhusets minimalistiska signum och fantastiska sätt att väcka känslor och minnen har de lyckats fånga många hjärtan samtidigt som de erövrat kosmetikaindustrin med en storm. 

Nu uppdaterar parfymhuset sin Seven Veils kollektion med en träig, djup och uppfriskande doft – perfekt nu till hösten och det kommande vinterhalvåret. 

Tobacco Mandarin är en balsamisk doft med en fräsch och kryddig öppning av mandarin, kummin och koriander. Parfymen har en vuxen och kraftig kärna med mellannoter av tobak och läder. De djupa mellannoterna kompletteras av en sötare och örtig karaktär av Labdanumblomma som fint blandar sig med hudens kemi. Basen på Tobacco Mandarin utgörs av en tung, träig och balsamisk uppbyggnad med noter av sandelträ, agarwood och rökelseingridiensen olibanum. Ett datum för när parfymen släpps är ännu inte satt, men ryktet säger att Tobacco Mandarin släpps redan i november. 

Tidigare i veckan släppte Byredo även den efterlängtade sminkkollektionen tillsammans med brittiska makeup-artisten Isamaya Ffrench. Kollektionen, vars namn går under Byredo Makeup, utforskar en rad olika produkter som framhäver grundaren Ben Gorhams konstnärliga bakgrund genom sminkkollektionens kreativitet och kreativa designen.

Bild: Byredo