C.Gambino drar igång hösten med "Automatic"

Linkar återigen upp med Oscar Chase för del ett av en höst med mer utlovad musik

Göteborgsrapparen C.Gambino debuterade år 2019 och har sedan dess blivit en av de främsta namnen på den svenska musikscenen. På bara drygt fyra år har den maskerade hitmakaren hunnit samla på sig över 200 miljoner streams på Spotify, vilket toppats med albumet Sin City och den enormt framgångsrika collab-EPn M.O.B tillsammans med 23.

Hans omisskännligt lågmälda & raspiga röst har genom åren rört sig mellan råare verser och mer melodiösa hooks. På nya singeln ”Automatic” tar han det till sin atmosfäriska spets, över en dunkel men medryckande produktion av frekventa valet Oscar Chase. Beatets djupa trummor knackar & dunkar tillsammans med en låg bas, ett mörkt ljudlandskap som sätter scenen för Gambinos rader om en uppväxt bland våld och effekterna det har på en person.

”Du skulle också va sån, om du kom ifrån vapen och droger”

Släppet är den tredje solo-singeln för året efter ”Ghetto Psykos (GS)” (producerad av 01an), megahiten ”G63” och senast i maj när vi fick ”CATWALK”. Gambino har via sin Instagram teasat om mer musik samt ett klädmärke under sommaren och utlovar i ett pressmeddelande att ”Automatic” är det första släppet av flera under hösten.

Lyssna på ”Automatic” och mer ny musik i DOPEST Playlist!