Rapparen C.Gambino död efter skjutning i Göteborg

Den prisvinnande artisten hittades skottskadad i ett parkeringshus under tisdagskvällen – han avled senare av sina skador

Rapparen C.Gambino har under de senaste fem åren blivit en av Sveriges mest framgångsrika artister. Med album som Sin City och In Memory of Some Stand Up Guys har han fått flera stora hits och även toppat Sverigelistan med EP:n M.O.B tillsammans med 23. Så sent som i maj 2024 vann han en Grammis för årets hiphop.

Enligt uppgifter till SVT hittades en man i 25-års åldern skjuten i ett parkeringsgarage i Hisingen i Göteborg under tisdagskvällen den 4:e juni. Han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Mannen troddes vara en känd svensk rappare, flera källor kan nu bekräfta att det är C.Gambino.

Senare under eftermiddagen meddelade polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till Aftonbladet att en silverfärgad Volvo V70 söks efter skjutningen. Polisen misstänker även att skyttarna befann sig i garaget och väntade på artisten, ett mord som de även misstänker kan kopplas till gängkriminalitet.

C.Gambino blev 26 år gammal, vila i frid.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)