Call of Duty: Warzone 2.0 – allt du behöver veta inför release

Season 1 kickar snart igång för såväl Modern Warfare III som det uppgraderade Warzone

Det är snart dags för Call of Duty: Modern Warfare III & den nya versionen av Warzone, officiellt en uppdaterad Warzone 2.0 men som av fans kallats för 3.0, att göra entré i multiplayer-världen. Det är mycket ny information att ta in kring releasen, så vi har svarat på några av de största frågetecknen inför lanseringen.

Urzikstans karta. Foto: Activision Blizzard

Kommer jag kunna spela maps från Warzone 1?

Ja, även om den nya kartan ”Urzikstan” tar över huvudrollen kommer du kunna fortsätt använda de äldre Warzone-kartorna  ”Ashika Island” & ”Vondel”. Spelet lanseras med spellägena ”Battle Royale”, ”Resurgence” & ”Plunder”, men fler kan komma att tillkomma under säsongen.

Kommer mina stats föras över från Warzone 1?

Ja. I och med lanseringen av Warzone 2.0 raderas alla tidigare wins och kills i första generationen av Warzone. Denna utveckling är en del av spellägets integration i Modern Warfare III och representerar en nystart som gäller för samtliga spelare, gamla som nya.

När kan jag spela Warzone 2.0 i Sverige?

Imorgon, onsdagen den 6:e december klockan 18.00, börjar säsong 1 av Call of Duty: Modern Warfare III tillsammans med den nya och förbättrade Warzone 2.0.

Tåget. Foto: Activision Blizzard

Övriga nyheter i gameplay:

 • Reservpistol: Ha alltid en dedikerad pistol när du simmar eller klättrar på stegar eller hänger på avsatser, oavsett din Loadout.
 • Förbättrad vattenstrid: Förutom den dedikerade pistolen har vattensikten förbättrats så att det nu är lättare att se mål både i och utanför vattnet.
 • Tre nya fordon: I Warzone 2.0 lanseras direkt tre nya fordon: Ett tåg som går att styra, en horisontell zipline & offroad-bilen ”Coyote”.
 • Manuell gasmask: Du kan nu manuellt välja när du vill utrusta gasmasken. När du tittar på en gasmask på marken får spelarna två alternativ: Utrusta den eller förvara den. Om du utrustar gasmasken börjar utrustningsanimationen med att sätta den på ansiktet. Om gasmasken stuvas undan placeras den i ryggsäcken så att spelarna kan utrusta den manuellt vid ett senare tillfälle. Som ett resultat kommer animationen inte längre att avbryta spelet.
 • Experimentell gasgranat: Denna taktiska tårgasgranat ger nu gasskador och kan därför motverkas med en utrustad gasmask.
 • Särskilda platser för ammunition: Specifika nya ryggsäcksplatser är avsedda för ammunition, vilket ger snabb och enkel åtkomst. Dessa platser fylls automatiskt när spelare hittar ammunition. Ytterligare ammunition kan fortfarande förvaras i de universella ryggsäcksplatserna.
 • Raritet på loot: Vapen, utrustning, killstreaks med mera visas nu med ett färgkodat verktygstips som anger föremålets värde och sällsynthet, samt om ett vapen kommer från en ”Custom Loadout”.
 • Laptop för aktivering av kontrakt: Spelare kan nu aktivera kontrakt genom att interagera med större, mer lättidentifierade bärbara datorer som finns över hela kartan.
 • Förbättrad spridning av loot: Spelare kommer nu att märka att fördelningen och spridningen av byte när man öppnar en förrådslåda eller eliminerar en fiende har förbättrats för att minimera överlappning av byte och underlätta identifiering av byte.

Foto: Activision Blizzard

Missa inte heller jul-eventet ”12 Days of CODmas” som kommer att ge nya utmaningar och loot på Urzikstan-kartan i form av tre nyheter:

 • Deck the Halls: Tomten har levererat julklappar över hela Urzikstan, via ett antal julkorgar. Öppna Tac-kartan för att se var de befinner sig i matchen och ta dig till träden för att få belöningarna i närheten. Var dock redo att kämpa för din plats eftersom en signal skickas upp när operatörer interagerar inom området.
 • Zombie Santa: När en operatör har fått en nyckel från ”Deck the Halls” visas en ”Merry”-portal. Gå till portalen och möt en zombifierad Juggernaut Santa. Besegra denna onda inkarnation av tomten innan du rotar i hans enorma säck efter en mängd värdefull loot!
 • Slay Ride: Tomten har tagit över tåget i Urzikstan. Han kommer sedvanligt att dela ut presenter till alla väluppfostrade operatörer han möter. De som väljer att vara stygga kommer däremot att mötas av hårt motstånd…

Du kommer dessutom kunna kasta snöbollar, vinna priser och delta i andra utmaningar under ”12 Days of CODmas”, som lär börja någon gång i mitten av december.