Se det kreativa kollektivet GAMMA tolka Calvin Kleins vårkollektion

Stockholms-fokus i nya kampanjen

GAMMA är hybriden av en studio och ett märke, grundat i Stockholm av tre vänner som var ute efter en plattform att kommunicera kreativa idéer genom. Sedan lansering har dem utfört flertal samarbeten med svenska samt internationella företag och släppt egna produkter parallellt. Nu tolkar de Calvin Kleins vårkollektion för SS23.

En hybrid av sensuella underkläder och stilrena jeans-silhuetter – så beskrivs Calvin Kleins senaste kollektion för våren som just nu rullar in över Sverige. Nyligen såg vi stjärnorna Michael B. Jordan, FKA Twigs & Kendall Jenner fronta den globala releasen av kampanjen, då iklädda de tidlösa underklädessilhuetterna i svart och vitt.

Förutom underkläderna består SS23 av mycket denim-plagg. Bland annat jackor och jeans finns med i klädkollektionen, såväl som t-shirts och accessoarer i mer avskalade färger som benvit och beige. Dessutom experimenteras det en del med psykadeliska tryck på bland annat t-shirts och sweatshirts.

DOPEST har tillsammans med GAMMA’s tolkning av Calvin Kleins kollektion för SS23 tagit fram en lokal kampanj med fotografen Joel Hördegård. GAMMA’s tolkning av kollektionen reflekteras genom stylingen i den nylanserade kollektionen med stilrena silhuetter, stora skjortor, slipsar, lösa jeans och kjolar. De ljusa och mörka färgerna på denim plaggen sätter tonen i färgskalan och vackra kontraster syns på de vita looksen – med ett subtilt tillägg av teal.

”Vi ville ta Calvin Klein, ett märke rikt på amerikansk kultur och placera det i GAMMA’s svenska Universum. Vi ville leka med den klassiska, somriga och våriga “roadtripen”. Samt föra in karaktärer vi tidigare använt för att fortsätta spela på den röda tråden av GAMMA’s ID.” – GAMMA

 

Axel: Bär en klassisk Canadian Tux bestående av CK 90’s Loose Fit Jeans, Denim Jacket matchat med en röd Relaxed Nylon Mesh Jacket. Megha: Matchar sina 90’s Loose Fit Jeans med en blå ribbad Pencil Skirt och vit skjorta. Samuel: Bär CK’s High Rise Mini Skirt och en Ribbad Tank Top. Anton: Relaxed Denim Shirt, tillsammans med en klassik vit skjorta, slips och 90’s Loose Fit Jeans. Alice: Matchar CKs Oversized Bomber Jacket, med en ribbad Monologo Tank Top och ett par Low Rise Coated Jeans.

Calvin Kleins vårkollektion för SS23 finns tillgänglig att köpa nu på Calvinklein.com, i butik samt hos utvalda återförsäljare!