Cartier slår upp dörrarna i Stockholm imorgon

Se bilder på den första Cartier-butiken i Skandinavien

Imorgon öppnar juveleraren Cartier upp dörrarna till sin allra första Skandinaviska butik på Smålandsgatan 10 i Stockholm. Något vi kunde skriva om tidigare i år. Butiksöppningen sker under överinseende av Bruno Carraz, Managing Director för Cartier Benelux och Skandinavien.

”Cartier har alltid präglats av en nyfikenhet och öppenhet för världen och Sverige blev ett naturligt nästa steg för oss då vi delar värderingar såväl som  en förkärlek för elegant och ren design. Vi har nu glädjen att kunna visa upp våra skapelser och dela vårt arv och kreativitet med Stockholm”, säger Bruno Carraz.

Det kända smyckesmärket grundades år 1847 då  Louis-François Cartier övertog sin juvelrarmästare Adolphe Picards smyckesverkstad på 29 rue Montorgueil i Paris, detta blir startskottet till en dynasti av juvelerare fortfarande helt unik. Den oerhört kultiverade familjen Cartier hyser stor respekt för tradition och drivs samtidigt av en omättlig nyfikenhet och kunskapstörst.

Den nya butiken i Stockholm genomsyras av en tydligt skandinavisk anda med eleganta design och materialval som anspelar till svensk kultur. Ett tongivande inslag i butiken är en specialtillverkad panelvägg i trärelief med den ikoniska Cartier-pantern som vakar över Stockholm. Diamantrummet är inrett i vitt trä med en matta och väggtapet i beigea toner som gör att diamanterna kommer till sin fulla rätt. Atmosfären är både intim och sofistikerad med många av Cartiers signum: pantern vid ingången och Côtes de Genève-dekoren i klocksalongerna.

 

Cartier Stockholm

Smålandsgatan 10

Måndag – Fredag | 10.30 – 18:00

Lördag | 10.30 – 17:00

Söndag | Stängt

+46850556600