CDG & TNF förenas i funktionalitet

Japanska Comme Des Garçons & amerikanska The North Face är två storspelare inom lifestyle-mode, nu möts de igen

Beprövade lifestyle-märket The North Face har i åratal blandat stil med funktion, samtidigt som de balanserat förhållande med streetwear-storheter som Supreme & Palace. Nu förenar de sina visioner med en annan stilren ikon, nämligen japanska Comme Des Garcons. De har tidigare samarbetat genom CDGs PLAY-avdelning, men nu testar de att röra sig inom deras mer high-end avdelning.

De har tolkat några klassiker från TNF, i form av Nuptse Västen, Denali Fleece Jacket och Hydrenaline-setet. Alla har dock omarbetats med en enkel men lekfull CDG-twist, samtidigt som de fortfarande är något minimala i designdetaljerna. CDG:s slogans ”Wear Your Freedom” och ”My Energy Comes from Freedom” är tryckta längs insidan av jackorna och västen, som också har subtila CDG- och The North Face-varumärken stämplade i det övre hörnet samt på baksidan.

De har såklart även några mer allmänna plagg i form av hoodies och t-shirts. Hoodiesarna är fortfarande ganska subtila i designen och har bara de dubbla logotyperna på både svarta och vita silhuetter. Samma design återspeglas på kollektionens t-shirts, som finns i samma färger. Bland accessoarerna finns en justerbar keps och en crossbody-väska, som båda finns i svart med vita broderade logotyper.

Kollektionens priser varierar mellan kring 65okr och 4 300kr. Den finns tillgänglig från och med tisdagen den 22:e augusti, i utvalda The North Face-, Dover Street Market- och CDG-butiker över hela världen samt på deras respektive hemsidor.