CDLP grundades 2016 med ambitionen att erbjuda män bättre underkläder. Produkterna kombinerar svensk design med portugisiskt hantverk, och tillverkas i lyocell - ett ekologiskt fiber framtaget av trämassa som både är otroligt mjukt, och håller både form och färg över tid.

Nu lanserar CDLP sin nya kollektion ”CDLP SWIMWEAR 18” ihop med extremsport- och reseprofilen Jay Alvarrez. Linjen följer ett sportigt tema med den internationella Jay som frontfigur och inkluderar ett par svarta poolshorts i sammet samt två par badshorts i nylon. Badshortsen kommer att finnas i färgerna ”army green” och svart.

Inspirationen till kollektionen kommer från kontinentala sensommaren på den balleriska kusten. Kampanjen med Alvarrez fotograferades av CDLPs medgrundare Christian Larsson på Ibiza. Kampanjen med Alvarrez är det senaste i CDLPs jakt på ”intellektuell maskulinitet” och följer tidigare samarbeten med tillexempel de svenska regissörerna Johan Renck och Jonas Åkerlund. Senare i höst kommer även ett designsamarbete med Tom of Finlands Foundation lanseras.

Pool- och badshortsen har en liten tygögla i gummi så att shortsen enkelt kan hängas upp på tork, justerbart midjeband samt en smidig liten ficka anpassad för att säkert hålla ett kreditkort på plats. Sammetsshortsen i svart kommer att komma i en begränsad utgåva om endast 50 par. Kollektionen säljs exklusivt på cdlp.com.