Nu kan du investera i Central Cees låtar

Brittiska stjärnskottet och producenten Young Chencs lanserar en NFT-kollektion, ger möjligheten att ta del av intäkter

Central Cee är en av de tveklöst största stjärnorna inom brittisk rap just. Han blev under 2022 nominerad till British Artist of The Year på Brit Awards efter framgångarna med TikTok-hiten ”Doja” och i sommar kommer han även till Sverige för en spelning på Brännbollsyran. Nu kommer en unik chans att vara en del av rapparens resa, då han anammar en trend som börjat ta fäste i musikbranschen på senare tid: Möjligheten att investera i hans låtar ”6 for 6”, ”Air Bnb”, ”Little Bit of This” och ”Straight Back to It”.

Samlingen kommer att säljas av producenten Young Chencs, som utöver Central Cee även producerat åt brittiska stornamn som D-Block Europe och M Huncho. Detta kommer att göras via en NFT-kollektion på svenska plattformen Corite, där ägandeskap i låtarna gör att du får ta del av dess intäkter.

”Vårt uppdrag är att demokratisera musikbranschen genom att stärka artister med hjälp av fansen. Med Young Chencs Central Cee Collection är vi glada att utöka denna vision för att också inkludera producenter, de dolda hjältarna bakom musiken vi beundrar”, Säger Corites COO och medgrundare, Emelie Olsson, som nyligen utsågs som en Forbes 30 under 30-honoree.

Corite är en nystartad innovativ plattform som gör det möjligt för fans att finansiera sin favoritmusik och samtidigt få del av intäkterna från stora streamingtjänster som Spotify, Apple och TikTok. Genom att erbjuda fanfinansiering och Missions vill Corite möjliggöra en mer kollaborativ, transparent och rättvis musikbransch.

Förköp för Central Cee Collection börjar den 26:e april kl. 18.00 CET, och går till publik försäljning en timme senare. För mer information kan du besöka Corites hemsida.