Cherrie, Jireel, Haval & Jelassi spelar på This is Alby 2020

Musikfestivalen är tillägnad alla som fallit offer för gatuvåld

För sjunde året i rad är Botkyrkas årliga musikfestival This is Alby tillbaka. Likt resten av världens kulturliv påverkas eventet såklart av restriktioner till följd av den pågående pandemin. De har därför tvingats ta till kreativa lösningar och nu visas festivalen för första gången digitalt. Sändningen kommer ske exklusivt vid ett tillfälle: den 5 september klockan 20:00 på YouTube, Musiksupporten.se samt ABF Botkyrka Salem.

På spelschemat kombineras Sveriges artistelit med några av scenens mest spännande och aktuella nykomlingar. Vi kommer få ta del av framträdande från Cherrie, Jireel, Imenella, Linda Pira, Haval, L1na, Jelassi, SHRN och Venus. Dessutom kan du höra stand up med komikerna Ahmed Berhan och poesi med Nora Khalil.

I år är festivalen dedikerade till alla som fallit offer för det pågående gatuvåldet:

"Det kändes självklart att tillägna This is Alby till alla som fallit offer för gatuvåldet, det är en fråga som är verklighet för många av oss som bor i landets socioekonomiskt utsatta områden. Vi vet att det är en effekt av samhällets strukturella rasism och enorma klassklyftor, vi måste börja prata om människors olika förutsättningar och möjligheter" säger Hendelis Elias, projektledare för This is Alby.

Foto: Ea Czyz