Cherrie blandar R&B med drill på nya singeln "Maria"

"En kvinna ska kunna släppa allt utan att tappa kontrollen, känna sig stark och vara fri, det är Maria"

Artisten Cherrie har utan tvekan blivit en av Sveriges starkaste R&B-röster. Bara kort efter att hon gästat rapparen Nines på spåret ”Stalker Interlude” som just nu ligger etta på den officiella topplistan i UKsamt avslöjat att hon kommer släppa en klädlinje med märket NA-KD – kommer nu hennes andra singel för i år. ”Maria” kombinerar Cherries R&B-stämma med ett drill-beat producerat av John Alexis som vagt för tankarna till Whitney Houstons hit ”It’s Not Right But It’s Okay”. Idag testar hon något nytt och kombinerar två genrer som inte ofta hörs ihop. Såhär säger hon själv om valet att mixa R&B med drill:

”Jag hörde beatet och visste att ingen någonsin har sjungit över ett drill-beat, jag tänkte att det skulle vara en rolig utmaning att våga prova, tyckte också att det var värt för mina fans att få höra låten, säger Cherrie om låten.”

”Maria” blir Cherries andra singel för i år och följer upp den tidigare släppta ”Ingen annan än du”. På sociala medier har Cherrie länge hintat att 2020 kommer bli hennes år. Och än så länge har hon haft en stark start, även om hon ännu bara släppt två singlar. Med ett kommande klädsamarbete och stora framtidsplaner lämnar den mjuka singeln ”Maria” oss längtandes efter mer!

”’Maria’ anspelar på en fiktiv karaktär som gestaltar det evigt feminina, lyfter kvinnor som vägrar ta skit och används som en symbol för alla kvinnor. En kvinna ska kunna släppa allt utan att tappa kontrollen, känna sig stark och vara fri, det är Maria” säger Cherrie om låtens handling.

Nedan kan du spana in den tillhörande musivideon som är regisserad av Manuel Concha, och lyssna på ”Maria” som är skriven av Christian Ramirez, Leslie Tay, Sonny Fahlberg och Cherrie själv.