Cherrie är tillbaka med "LESS"

Mitt under uppehållet på Blossom Tape Tour ger sångerskan oss årets andra singel, första sedan "Songland"-avsnittet på SVT

Tidigare under året var Cherrie med i ”Songland” på SVT, vilket inkluderade låten ”Svarta Moln”. Därefter har hon dock främst lagt fokus på sin landsomspännande turné ”Blossom Tape Tour”, som för tillfället har en paus under juli månad. Då passar hon istället på att ge oss ny musik i form av indie/RnB-fusionen ”LESS”.

”Skrev den här låten när jag behövde möta mig själv. Första gången på länge jag är rädd inför ett släpp för att den känns så mycket för mig”, skrev Cherrie på Instagram i samband med låtens premiär på TV4-talkshowen ”TILDE”.

Låten behandlar teman som ensamhet, tristess och saknad, med funderingar om ett kärleksintresse kan vara räddningen från likgiltigheten. Cherries textförfattande har alltid varit en av hennes absolut största styrkor enda sedan debuten med ”Tabanja” 2015, men här får den verkligen skina. Första versen målar upp bilden av ett tillstånd alla som gått igenom en depression eller en period av utmaning kan relatera till, där det känns som att vara fast i ingenting.

”På en fredag, går ifrån sängen och lägger mig i soffan
Stirrar på taket men mina tankar går i högvarv
Det här är vad jag kallar leva”

Produktionen matchar den melankoliska, men ändå hoppfulla texten med ett arrangemang som växer från en ensam sömnig gitarr ut i ett blomstrande hav av pianon och stråkar. Albin Tengblad, Simon Johansson & Gustav Landell står bakom ljudlandskapet, som definitivt sticker ut från dagens utbud inom såväl RnB som pop.

Lyssna på ”LESS” och mer ny musik i DOPEST Playlist!