• Foto: Pressbild

Chico fortsätter på det elektroniska med ”DEMONS (in my feelings)”

Årets andra singel vänder sig innåt

När den 27-årige artisten Chico återvände med "IGEN" i slutet av sommaren var det utan ett släpp sedan november 2022. Så fort de DnB & Jungle-inspirerade trummorna tog vid kunde vi dock konstatera att han spenderat tiden väl, genom att slipa fram en ny aspekt av sitt sound som idag fortsätter med "DEMONS (in my feelings)".

Produktionen av Naasty (som även ligger bakom "IGEN" & tidigare singlar som "Kanté") börjar med Jersey Club innan den bryts ned och bygger upp en ny grund i UK-dansmusik. Runt trummorna rör sig en dyster samling av reverb-tunga gitarrtoner, samples av röster och ett mer indie-liknande riff som påminner av band som The xx.

Inför släppet har Chico kort och gott berättat i ett pressmeddelande att "Den här kommer att kännas", vilket speglar sig i den introspektiva och dystra texten om att förstå sina egna brister. Chico har aldrig varit rädd för att blotta sina osäkerheter på sina låtar, men denna gång reflekterar han över jagets inverkan på andra på ett sätt som vi inte riktigt hört förut. En utveckling av lyriken som ska bli intressant att följa i nästa del av det här kreativa kapitlet.

"Kan inte bete mig nej
Varför förstör jag allt?
Vill leva med dig men får älska från distans"

Lyssna på "DEMONS (in my feelings)" och mer ny musik i DOPEST Playlist!