• Foto: Netflix

Chris Rock slår tillbaka med skämt mot Will Smith

Ett år efter örfilen: Komikern tar upp händelsen i ny stand up på Netflix

Det var en smäll som ekade från Hollywood och ut över hela världen. När Will Smith gick upp på scenen under Oscarsgalan och örfilade Chris Rock för att ha skämtat om hans fru Jada Pinkett-Smith blev det omedelbart årets största medie-händelse. En kavalkad av memes, debatter och reaktioner från andra kändisar följde snabbt och pågick i stort sett under resten av 2022.

Huvudpersonerna Will Smith och Chris Rock har hanterat händelsen väldigt olika sedan den där marskvällen. Smith har ursäktat sig via såväl Instagram och Twitter som Youtube, samt pratat om sina känslor kring det hela i talk-shower. Rock däremot har varit tyst utöver några mindre kommentarer i tidigare stand ups, fram tills nu.

I den Netflix-exklusiva showen "Selective Outrage" ägnar han en längre sektion åt att bryta tystnaden kring örfilen. I stand-up showen, som streamades live på Netflix under söndagen, öppnar han upp samtalsämnet på detta sätt:

"Anybody that says words hurt, has never been punched in the face"

Chris Rock fortsätter att skämta om hur han tog slaget som Manny Pacquiao och att man aldrig skulle gråta ut hos Oprah, allt med en relativt lättsam ton utan några större pikar mot Will Smith. Som det ser ut just nu är inte showen tillgänglig på Netflix för de som missade streamen, men det ryktas om att den ska göras tillgänglig framöver.

Håll utkik på dopest.se för mer information om "Selective Outrage" framöver!