Comebacken är ett faktum på Mwuanas "Tack Vare Dig"

Efter ett års frånvaro från rampljuset är han tillbaka med en sommarbanger, som dessutom hör till ett kommande album

Under det senaste året har Mwuana spenderat värdefull tid på att hitta tillbaka till sig själv och sitt kreativa jag. Senaste släppet ”COMBO” kom i juli förra året och sedan dess har det varit low-key från artisten både på musik- och mediefronten. Under den här tiden har han valt att stå över förfrågningar för att kunna fördjupa sig i sitt bildkonstnärliga uttryck, vilket naturligtvis har lett till ett spännande nytt projekt som vi nu får ett första smakprov på genom ”Tack Vare Dig”.

Låten är en impulsiv hyllning till sommaren och goda tider och bjuder inlyssnarna till en medryckande mix av house och rap som påminner oss om varför svenska folket fastnade för Mwuanas unika sound och stil. Låten är producerad av Mwuana själv och Patrik Collén, med en klubbig mix av elektroniska genrer som rör sig mer åt underground-hållet. Den dansanta viben når sitt klimax i refrängen där Mwuana upprepar denna fras på ett sätt som får en tappa bort sig helt i techno-trance-influenserna.

”Tack vare dig kom jag hit ikväll”

Mwuana meddelar även att det i dagsläget jobbas på ett album som enligt han själv beskrivs som ”helt oberoende av stress och dagens trender”. Vad detta kan innebära för den numera svenska rap-veteranens sound återstår att se, men den första singeln från projektet är en solklar markering att ringrostighet inte finns i hans vokabulär.

Lyssna på ”Tack Vare Dig” och mer ny musik i DOPEST Playlist!