Converse introducerar nya "Mountain Club" kollektionen

Tre nya silhuetter utrustade med GORE-TEX

Converse introducerar sin senaste ”Mountain Club” kollektion. Den senaste kollektionen består av tre nya silhuetter där de populära Chuck Taylor All Star, One Star och Fastbreak fått en uppdaterad look som man experimenterat fram med nytt material och nya koncept inspirerade av Converses arkiv och arv. Skorna har designats för att kunna bäras under alla  tillställningar och klimat.

Inspirationen för ”Mountain Club”-kollektionen kommer från Converses militärkänga i gummi som producerades 50-talet. Skorna har b.la. utrustats med GORE-TEX material, på Chuck Taylor MC18 modellen ser vi dubbelsnörning och text som “FOLD GUSSET THIS SIDE ONLY” och “KEEP DOUBLE LACED TO HOLD FIRMLY. Skorna rundas av gummidetaljer på överdelen samt med en gummisula. Vi ser tydlig militärinspiration i Fastbreak MC18 modellen som även den formats som en känga med b.la. en vristrem. One Star MC18 släpps i en låg variant.

Converse Mountain Club kommer att släppas via Converse & utvalda återförsäljare den 8 november. Priset kommer att variera mellan  1200 SEK – 1500 SEK.