Spelare slåss på planen i Sydamerikas Champions League-final

Matchen mellan Boca Juniors & Flamengo i Copa Libertadores ballade ur

Under lördagsnatten den 4:e november spelades finalen i Copa Libertadores, Sydamerikas motsvarighet till den Europeiska klubbturneringen Champions League. Argentinska Boca Juniors med Edison Cavani i spetsen ställdes mot brasilianska Flamengo med hemvändarna David Luiz & Marcelo, i kampen om en guldmedalj som hade kunnat blivit Bocas sjunde & Flamengos fjärde.

Sydamerikansk fotboll är känd för sin passion och flärd, men även sin aggression. 2023:s final var inget undantag då det under matchen, som spelades i 120+ minuter efter förlängning, delades ut nio gula kort och två röda. Det första delades ut till anfallaren John Kennedy, som fick sitt andra gula kort efter att ha hoppat ut i publiken och firat vad som skulle bli segermålet i den 99:e minuten. Det andra delades ut strax därefter till Bocas Frank Fabra, då han gav en örfil till Flamengos kapten Nino.

Fotbollsfans på X var även snabba med att uppmärksamma en specifik händelse som verkar ha gått domarna förbi under matchen, då två spelare låg på marken och brottades mitt under pågående kontring. Ungefär halvvägs genom klippet ovan ser man en spelare från varje lag mitt i ett slagsmål, samtidigt som den Liverpool-jagade mittfältaren André driver framåt med bollen.

Kaoset resulterade till slut i en vinst för Flamengo med 2-1, som därmed tar sitt andra Copa Libertadores-guld i rad efter att även ha vunnit 2022 mot brasilianska rivalen Athletico Paranaense.