Coperni släpper handväska gjord av 99% luft

Tillverkas av material NASA använder för att fånga stjärnstoft – sägs klara upp till 4 000 gånger sin egen vikt i tryck

Det franska lyxmodehuset Coperni har sedan 2013 växt fram som en av Paris mest intressanta nykomlingar. Med ett fokus på accessoarer och i synnerhet väskor har de uppmärksammats för sina stilrena men unika approach till former, med handväskan ”Swipe” som en av sina största framgångar.

Det är just den modellen som tagits till nya, högteknologiska nivåer genom deras senaste projekt: En väska gjord av 99% luft. Det har lyckats med detta med hjälp av NASA:s nanomaterial ”silica aerogel”, även känt som det lättaste fasta materialet på jorden. Material beståer av 99% luft och 1% procent glas och har använts av NASA för att fånga stjärnstoft.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av coperni (@coperni)

Väskan visades upp under Paris Fashion Week, såväl som på runwayen som med en demonstrationsvideo på märkets Instagram. Där ser vi det genomskinliga materialet, som ger en futuristisk look som får en något lysande finish när den används i mörker.

Enligt Coperni väger väskab bara 33 gram, men är byggd för att klara värme på upp till 1 200 Celsius och tryck på upp till 4 000 gånger sin vikt. Pris och releasedatum är okänt än så länge, men den förväntas vara en del av den kommande FW24-kollektionen, som den visades upp inom.