Designern Reece Yeboah och COS presenterar tillsammans kollektionen Metamorphosis. Kollektionen sammanflätar varumärkets unika kreativa riktning med en design som i sin tur tar avstamp i Yeboahs erfarenheter. Genom att kombinera street-luxe wear med modern och skräddarsydd design, resulterar samarbetet i en kollektion som förenar funktion med stil.

Yeboah växte upp i London men blev som ung skickad av sin mamma till Ghana, för att återupptäcka sina rötter och vidga sitt perspektiv. Väl tillbaka i London började han studera mode med målsättningen att sätta sin prägel på industrin med ny design. Framöver hoppas Yeboah kunna inspirera andra att övervinna hinder och förverkliga sina drömmar.

Karin Gustafsson, Design Director för COS, hade följande att säga om samarbetet:

"Andra inspirerar oss alltid – samarbetet med YEBOAH gjorde det möjligt för oss att utforska Reeces inspirationer, och uppmuntrade oss att föreställa oss vår design med ett nytt perspektiv. Genom att omfamna synergin mellan två olika områden inom samma bransch hoppas vi kunna inspirera och föra samman våra samhällen".

Designprocessen återspeglar Yeboahs resa och livets komplexitet, med flera lager att upptäcka. Kollektionen består av över fyrtio plagg med bland annat vadderade pufferjackor, abstrakta fjärisltryck, tracksuits och skräddade kostymer.

Kollektionen COS x YEBOAH kommer finnas i utvalda butiker globalt och online på cos.com under en begränsad tid från och med januari 2023.