• Source 2 bjuder på mer realistiska miljöer än någonsin. Foto: Valve
  • Dynamisk rökutveckling är en stor nyhet. Foto: Valve

Counter Strike 2 avslöjas — släpps i sommar

Återvänd till klassiker som Mirage i nya och gamla tappningar, CS2 kommer som en gratis uppdatering till CSGO

När universitetsstudenterna Minh Le och Jess Cliffe skapade en mod för Valves klassiska Half Life under 1999 var det nog inte många som kunde gissa att Counter Strike skulle stå kvar 24 år senare. Efter att officiellt ha tagits över av Valve gick serien snabbt till att bli en av ikonerna för det moderna onlinespelandet, med den senaste versionen Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) som huvudattraktion sedan 2012.

Under onsdagskvällen avslöjade det officiella CS-kontot på Twitter att det nu är dags för nästa generation av fights mellan terrorists och counter-terrorists i den efterlängtade "riktiga" uppföljaren till originalet: Counter Strike 2.

Utan någon tidigare indikation släpptes tre separata mini-trailers för spelet. Två av dessa fokuserar på den nya Source 2-spelmotorns kraft och hur den ska revolutionera spelets grafiska kapacitet, medans den tredje går in i de tekniska detaljerna bakom hur spelet ska garantera bästa möjliga snabbhet och reaktionsprecision över online-spel.

De nya verktygen för realistiska miljöer kommer bland annat att användas för att lyfta upp klassiska banor ("maps") utan att för den delen ändrad deras fundamentala utformning. De är tydliga med att spelupplevelsen kommer först och de kategoriserar in banorna i tre nivåer:

  • "Touchstones" - Banor som Mirage, Train och Dust 2, som endast ser visuella lyft.
  • "Upgrades" -  Banor som Overpass och Nuke, där Source 2 används för att ändra i både det visuella och i fysiken.
  • "Overhauls" - Banor som byggs upp helt och hållet från grunden. Overpass och Italy visas i trailern, men det kan även tillkomma helt nya banor.

Än så länge vet vi bara att spelet släpps till sommaren 2023 och att det kommer vara gratis på Steam, precis som CS:GO är nu. Mer info ska dock dyka upp framöver, så håll koll på dopest.se för senaste nytt när det kommer!