Dyrast skin någonsin har sålts i Counter-Strike – så mycket är den värd

Det extremt sällsynta skinnet är "one of a kind" och har gömts undan i över ett årtionde – Nu har en spelare gjort rekordköpet

Att sälja och köpa ”skins”, som egentligen är olika teman på vapen, har blivit en uppmärksammad och kontroversiell del av det populära spelet Counter-Strike. Funktionen att kunna köpa, sälja och få skins i ”loot boxes” introducerades med CS:GO 2013 och har sedan dessa fortsatt växa även in i den senaste versionen av spelet, Counter-Strike 2.

Nu har den dyraste försäljningen av ett skin någonsin gjorts i spelet, en StatTrak Factory New AK-47 in Blue Gem (Pattern 661). Det är en blå version av ett populärt vapen i spelet och versionen som sålts ska vara i stort sett oanvänd.

Den populära streamern Jake Lucky var den som avslöjade nyheten, även om själva köparen är anonym. Han meddelar att det inte är det dyraste CS-skin som finns, men att det med råge är det dyraste som någonsin har sålts offentligt. Affären ska nämligen ha uppgått till över en miljon dollar, vilket är över 10,5 miljoner svenska kronor.

Insider Gaming rapporterar att en ”mer sliten” variant av skinnet sålde för 400 000 dollar under 2022, men att detta är den överlägset dyraste försäljningen av något skin någonsin. Säljaren är anonym och den exakta summan är även den oklar, men så länge miljonen är spräckt är rekordet definitivt plockat, enligt Jake Lucky.