• Foto: Pressbild / EMI

D50 blir DAN – släpper singeln ”SÅR”

Grind Gang-rapparen byter artistnamn och startar en ny era i sitt artisteri, startskottet är reflekterande

Som en del av Valsta-kollektivet Grind Gang tillsammans med ADAAM och VC Barre har DAN släppt flera populära tracks under namnet D50. Efter en tids reflektion har han nu beslutat att vända blad och börja släppa musik under sitt riktiga namn Dan, vilket även innebär att han rensar sin profil på Spotify förutom vissa låtar. Första singeln efter namnbytet är "Sår", som presenterar en ny sida av rapparen.

"En låt om mig till er, från en giftig miljö. Det förklarar den vissnade rosen i Hennessy flaskan, rosen symboliserar liv. Spelar ingen roll hur stark & fin rosen är. Om du inte tar hand om den (dig), den vissnar. Så är det bara", säger DAN själv om låten.

Den nya eran reflekteras även i låtens text och övergripande ton. Bakom beatet hittar vi NBL-producenten Kayen som är bekant namn för de som lyssnat på DANs tidigare släpp som "Frysen". Även här bjuder han på en dynamisk produktion som speglar känslorna i texten perfekt.

Året är välplanerat från DAN med flera singlar på bordet. D50 har släppt musik sedan 2018 då han debuterade med ”Guld och Diamanter” men det är nu på senare tid som han har höjt ambitionsnivån på artisteriet och pennan. Ett tempo som han planerar att hålla framöver.

Lyssna på "SÅR" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!