Då kommer ’Luther: The Fallen Sun’

’Luther’ återvänder 10 mars med film på Netflix

Idris Elba är äntligen tillbaka som John Luther, och på en större skala än någonsin. Filmen Luther: The Fallen Sun är fortsättningen på den populära BBC-serien, som följer den briljante och dedikerade detektiven John Luther. 

Filmen följer Luther, nu fängslad och oförmögen att stoppa den seriemördare som terroriserar Londons gator. Tillslut bestämmer han sig för att rymma från fängelset och till varje pris fånga mördaren, en mäktig miljonär vid namn David Robey, som använder sina tillgångar för att spionera på och sedan utpressa offer. Robey spelas av Andy Serkis, känd från bland annat Lord of the Rings-trilogin och Apornas planet. I filmen medverkar också Cynthia Erivo och Dermot Crowley, som återvänder i rollen som Martin Schenk.

Filmen kommer spela på utvalda biografer från och med 24 februari, innan en internationell premiär på Netflix 10 mars. En svensk biopremiär har ännu inte blivit bekräftad.

Följ Dopest för mer nyheter om kommande filmer och serier, och se även den första teasern för Luther: The Fallen Sun nedan!