Då släpps Disneys nya streamingtjänst Disney+

Alla Disney, Marvel och Star Wars filmer tas bort från Netflix

Efter flera rykten att Disney ska lansera sin egna streamingtjänst bekräftar nu Disney att tjänsten vid namn Disney+ kommer att lanseras i USA i slutet av 2019.

Disney+ ska bland annat producera en ny Star Wars-serie tillsammans med Lucasfilm och en serie om den omtycka Marvelkaraktären Loki (spelad av Tom Hiddleston) från Thor i samarbete med Marvel Studios. Andra nya projekt planerade för Disney+ är bland annat nya berättelser från Monsters Inc och vi får även en ny High School Musical serie.

I samband med lanseringen av tjänsten avslutar Disney sitt kontrakt med Netflix – det betyder att alla Disneyfilmer kommer att tas bort från Netflix. Disney som äger 21st Century Fox, Pixar, Marvel, Star Wars (Lucasfilm) och National Geographics betyder att det inte är bara Disney filmer som tas bort utan även Star Wars- och Marvelfilmer som Avengers, Spider-Man och Captain America. Även filmer som Pirates of the Caribbean kommer att försvinna från Netflix.

Disney+ kommer att lanseras internationellt och i Sverige, när, har dock inte bekräftats än. Håll dig uppdaterad på Disneyplus.se