Daft Punk lägger ner – efter 28 år

Den legendariska duon chockar musikvärlden med nyheten

Idag meddelade den fransk elektroniska musikduon Daft Punk att de lägger ner efter hela 28 år. Duon har haft en stor inverkan på den elektroniska scenen och förgyllt många människors liv. De har bland annat stått för ikoniska hits som "Harder, Better, Faster, Stronger", "Around The World" och "Instant Crush".

De avslöjade beslutet genom ett 8 minuter långt klipp döpt till "Epilogue" - taget från deras film Electroma (2006). I klippet ser vi två figurer iklädda Daft Punks klassiska robotmasker. Det är medlemmarna Thomas Bangalter och Guy-Manuel de Homem-Christo. Videon avslutas med en explosion och efter det dyker två händer upp som formar en triangel med årtalen 1993-2021.

Att duon lägger ner bekräftades även av Daft Punks pressansvarige Kathryn Frazier men hon har ej gått ut med några övriga detaljer.

Daft Punk har under sina 28 år varit extremt inflytelserika och beskrivits som pionjärer inom den elektroniska dansmusiken, men man har även influerat andra genres. Duon har b.la. uppmärksammats för sin mystiska image och sina masker. Under karriären släppte man fyra album och den senaste Random Access Memories släpptes 2013 och innehåll låtar som "Get Lucky" med Pharell.

Se "Epilogue" med Daft Punk ovan!