Daft Punk släpper osedda videos från studion

I samband med tioårsjubileumet av ’Random Access Memories’ visar duon processen bakom albumet för första gången

Den legendariska duon Daft Punk la ner sitt artisteri som grupp i början av 2021, men detta år firar de 10 år av sitt sista album, Random Access Memories, vilket har kommit med en del överraskningar. Tidigare under året släppte de specialversioner av albumet med osläppta spår och nu har de börjat se tillbaka på inspelningen av albumet via sin officiella Youtube-kanal.

Intervjuserien "Memory Tapes" spelades in under processen med att skapa albumet och har nu premiär för första gången. Varje artist berättade om sitt bidrag till Random Access Memories vid tiden för inspelningen och nu ett decennium senare reflekterar samma artister återigen över sin upplevelse, varav två avsnitt har hunnit släppas hittills.

I det första avsnittet får vi möta The Strokes frontman Julian Casablancas som sjunger på spåret "Instant Crush". Han berättar bland annat om hur låten utvecklades från en bortkastad session och får reda på att det är den sista Daft Punk-låten som någonsin spelades in. Avsnitt 2 sätter ljuset på multi-instrumentalisten Chilly Gonzales, som medverkade på "Within".

Spana in det första avsnittet på Youtube ovan!