För ett par veckor sedan visade Amsterdam-baserade streetwear märket Daily Paper upp sin "Money Transfer" kollektion. Nu är man tillbaka med sin Fall/Winter 2018 kollektion och lookbook. Den senaste kollektionen fokuserar på identitet och community. Daily Paper vill uppmuntra unga personer internationellt att kunna utrycka sig själva och acceptera deras individualism samt utbilda de att kunna skydda sig själva. I ett uttalande säger Daily Paper:

"Daily Paper’s motivation is not a "theme" but a quest to explore their identity and their place in this world on a greater scale. By championing their culture and creating a community of belonging rather than exclusion, the youth will always be heard. They are now at the beginning, exploring the importance of being socially aware and wondering what this will become as they progress."

Daily Papers FW18 "Unite" kollektion är uppdelad i tre olika steg:

Första steget handlar om hur ungdomar är kopplade genom liknande erfarenheter. Där men står för något och börjar forma sitt individuella jag, som att säga nej till rasism, våld och ojämlikhet. Detta har Daily Paper format genom att leka med överanvända grafiska tryck som saknar originalitet, stora silhuetter och färgglada plagg. I detta steg är man inspirerad av vintage sportkläder som rugby tröjor, cykelkläder och fotbollströjor.

I det andra steget utforskar man vikten av att utvecklas och bli medveten om världen man bor i. Att gå från streetsmart till att bli boksmart för att ta reda mer om historia och ens bakgrund. I det steget har man tagit fram kostymer och arbetarkläder som oversized kostymer, trench coats, brevbärarkläder och regnjackor. Trycken på plaggen kommer från infographics, instruktions manualer och collage-branding.

I det tredje och sista steget har man upptäckt världens komplexitet där politik är ett skämt och medvetenhet är ett måste. I denna kollektion spelar Daily Paper på begreppet med att utsättas för fara i strid, oavsett om det är i en science fiction-inspirerar värld, futuristisk eller den verkliga världen. Silhuetterna i det tredje steget är army-inspirerad där plaggen är funktionella och kommer bland annat i värmereaktiva element.

Daily Papers FW18 kollektion släpps nu på fredag den 3 augusti och finns att köpa på deras hemsida samt hos utvalda Daily Paper återförsäljare.