Idag presenterar det Amsterdam-baserade lifestyle-varumärket Daily Paper kollektionen Spring/Summer 2021: Future Roots. Det utgör klädmärkets andra drop från vårsäsongen. Daily Paper tar oss med på en resa både tillbaka i tiden - och in i framtiden. Vi ser plagg perfekta för det varma sommarvädret - i en färgstark palett av pastell och jordnära toner.

Kollektionen utforskar antik visdom och traditioner hos pre-koloniala samhällen kombinerat med inspiration, kreativitet och innovationer från postkoloniala aktiviströrelser. Daily Paper hämtar lärdom från det förflutna, håller ett kritiskt öga på nutiden, och spanar in i framtiden med optimism. Syftet med linjen är att inspirera och utbilda den nya generationen till att förverkliga sin potential och skapa en bättre morgondag.

Historian som berättas genom kollektionens utformning och design återspeglas även i materialen. Daily Paper återupplivar minnen från det förflutna genom att utforska ursprungshistorien bakom flera afrikanska textilier. Kollektionen genomsyras av sommarfärger som turkos, lila, gul, beige, brun, vit och grön. Utöver det syns flera nostalgiska element, som ett monogram-tryck bestående av Daily Papers klassiska sköld. Det återfinns på ett brunt, jaquardvävt kostymset som även pryds av vit spetts. Dessutom hittar vi kavajer, utsvängda byxor och veckade kjolar som är inspirerade av skoluniformer från 60- och 70-talet - vilket är en tid och plats då de aktivistiska tankesätten utvecklades. Med sina nostalgiska element och historiska referenser ringer samlingens budskap tydligt: våra framtida rötter kommer alltid att dra sin kraft från det förflutna.

Drop 2 från Daily Papers kollektion Spring/Summer 2021 släpps imorgon den 22 januari via Daily Papers hemsida, i butik samt via utvalda återförsäljare.