Holländska Daily Paper har på kort tid lyckats sticka ut från den Europeiska klädscenen sedan starten 2012. Med sina breda influenser från Amsterdams livfullhet, Japans sykonst och Somalias kulturarv har grundarna Hussein Suleiman, Jefferson Osei and Abderrahmane Trabsini skapat ett varumärke som ofta dansar på gränserna mellan traditionellt och nytänkande.

Sportiga samarbeten med hemmalaget Ajax Amsterdam & adidas följt av en SS22-kollektion inspirerad av basketkultur sammanslaget med afro-futurism har visat att de inte är rädda för att röra sig utanför modevärldens väggar. Deras senaste samarbete med hiphop-profeten J.Coles skivbolag Dreamville är ytterligare ett bevis på detta, när de tillsammans sätter en twist på några amerikanska klassiker.

I kollektionen "Dream Daily" ser vi sju plagg som på ett eller annat sätt tar inspiration från den amerikanska college- och sportkulturen. En varsity-jacka, två omkonstruerade-pikéer och en coach-jacka garneras av patches med inspiration från Djennémoskén, the Djinguerebermoskén och Sankores universitet i Mali. Samtliga plagg är i unisex och har en rak eller lätt oversized passform. Releasen var populär så många storlekar är redan borta, men det finns fortfarande mycket kvar av kollektionen att plocka hem via Daily Papers egna hemsida.

Kollektionen presenterades med såväl en lookbook som en video, där några av Dreamvilles artister syns i plaggen och på scen. Du kan kika in videon här nedan, såväl som alla plaggen i galleriet ovan!