Dani Alves dömd till fängelse för våldtäkt

Det tidigare fotbollsproffset har spelat i storklubbar som Barcelona & PSG – nu döms han för en händelse från 2022

Den brasilianske ytterbacken Daniel ”Dani” Alves, 40, är ansedd som en av de bästa försvararna i sin generation. Under sin tid i FC Barcelona vann han bland annat fem La Liga-titlar och två Champions League-titlar, samtidigt som han själv tog plats i UEFA Team of the Year fem gånger.

I mars 2023 arresterades Alves i Barcelona för en misstänkt våldtäkt, som ska ha skett på en klubb under 2022. Alves har hela tiden nekat till anklagelserna, trots överväldigande vittnesmål och DNA-bevis emot honom. Samtidigt som han utretts för våldtäkten har han även utretts för flera fall av skattebrott, något som ännu inte är uppklarat.

Nu står det klart att han döms till 4,5 års fängelse för våldtäkten. Alves har ändrat sitt vittnesmål under rättegången, då han först sa först att han aldrig träffat kvinnan, men ändrade sig efter att polisen funnit hans dna i och på offret. Han har hela tiden förnekat övergrepp och hävdat att det funnits samtycke, men rätten anser honom skyldig och dömer honom nu till fängelsestraff.

Det är oklart om Alves kommer att överklaga domen.