Det är nog få i Sverige som inte hört Daniel Adams-Rays "Dum Av Dig" från solodebuten "Svart, Vitt Och Allt Däremellan". Singeln tog fullständigt över sommaren 2010 och har sedan dess blivit en certifierad klassiker på den svenska musikscenen. När vi börjar rulla in mot sommaren 2023 har Adams-Rays hit hunnit bli 13 år gammal, så vad passar då inte bättre än en modern twist på låten från en av landets hetaste artister: Naod.

Låten har teasats på TikTok under den senaste tiden, där den redan nått upp till över 350 videos som använder sig av ljudet. "Dum Av Dej" är en drillifiering av den piano/trummande produktionen på originalet, en renovering signerad fransisco! tillsammans med skellymadedat. Likt Mohelás "Ingen Annan" som släpptes nyligen tar beatet melodiska delar av den tidigare hiten och slänger in dem i en blender tillsammans med glidande 808's, snabba snares och kicks för att få fram ett beroendeframkallande resultat. På "Dum Av Dej" hör vi främst den vibrerande synthen från introt till "Dum Av Dig", som här blivit stommen till låtens verser.

Vi hör Naod både rappa och sjunga under låtens gång. Med ett alltid lika självsäkert flow i verserna behandlar han ämnen som lojalitet, avundsjuka och ånger inom relationer. Detta toppas av i refrängen som interpolerar originalet med vissa ändringar i texten, vilket skapar en intressant kontrast mot den glada melodin.

"Jag blir för dum av dig, du gjorde fel och lät han nära dig
Fick mig att tro att jag kan ändra dig, mitt hjärta var ont men du gjorde det tomt"

Lyssna på "Dum Av Dej" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!