Darth Vader återvänder i officiella trailern för ‘Obi-Wan Kenobi’

Premiär på Disney Plus den 27 maj

May the 4th be with you”. Igår var den fjärde maj och datumet för att fira den traditionella Star Wars-dagen varje år. Disney passade på att släppa en andra trailer till den hypade Obi-Wan Kenobi som har premiär på Disney Plus den 27 maj. Där vi får följa Ewan McGregor återvända till rollen som jedimaster Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan Kenobi utspelar sig cirka tio år efter den tredje filmen, Revenge of the Sith. Serien kretsar kring Kenobi och hans försök att hålla en ung Luke Skywalker säker från Imperiets styrkor och framförallt ifrån Anakin Skywalker, som precis blivit Darth Vader.

I den andra trailern får vi till en början en större inblick i seriens skurkar, de så kallade inquisitors som är “force-sensitive” och har i uppdrag att jaga de jedi som överlevt imperiets och sithordens utrensning i den tredje filmen. Trailern skiftar fokus till Owen Lars som säger åt Obi-Wan att hålla sig borta från Luke. Vi hör Kenobi vädja att Luke måste bli tränad för att vara redo “when the time comes”, varav Lars svarar pikande “like you trained his father?”. 

Mot slutet av trailern får vi äntligen se närbilder på när Vaders dräkt monteras med först en robotarm och senare den klassiska bröstpanelen. Och senare får vi se Kenobis oroliga ansikte när Darth Vaders djupt ansträngda andning hörs i bakgrunden. 

Det återstår att se hur mycket av Darth Vader vi får se i seriens sex avsnitt. Förhoppningsvis får vi ännu en episk fight likt den i Revenge of the Sith mellan Sith Lorden och sin gamle läromästare. 

Kolla in trailern i videon är ovan!