Daze Days - ny klubbfestival i Stockholm

Det nya konceptet gästas av artister som Octavian.

Daze Days – två dimmiga dagar av fest, musik och framtidstro. En efterlängtad klubbfestival med några av de mest intressanta artister oavsett genre. Från världens alla hörn samlas en brokig skara artister – japansk noiserock, brittisk grime/hiphop och country från Australien.

Över två dagar – rödmarkera 22-23 februari – samlas 20 artister på tre lokaler i Slakthusområdet i Stockholm för totalt sex klubbkvällar. För de flesta av artisterna är det här lika med deras första Sverigevisit – gemensamt för alla är att de knockat internationell media och nu äntligen kommer hit.

Drake-hyllade rapparen Octavian fick Trädgården att vibrera i somras och lyftes till skyarna av musikmagneten Pitchfork – nu väntar en ny spelning för den blivande rapstjärnan tillsammans med ihjälkramade raptalangen Flohio. Två riktiga käftsmällar väntar när Yves Tumor med ett av 2018 års mest hyllade album i ryggen gör gemensam sak med HEALTH. Stundande country-esset Jade Bird är enligt NME och BBC Sound of på väg att slå igenom på allvar, precis som den bedårande balsamlena rösten från The Fader-favoriten Cautious Clay. Gräver du djupare i gottepåsen hittar du japanska noisebandet Bo Ningen, det hemlighetsfulla rockbandet Black Midi och superintressanta Odetta Hartman som olikt det mesta förenar psykedelia med americana.

Daze Days är en klubbfestival där du köper biljett per venue – på så vis betalar besökare också endast för de artister de verkligen vill se. Det gör också att man lyckats hålla nere biljettpriserna till 300 kr.

Daze Days äger rum 22-23 februari på Slaktkyrkan, Fristaden och Slakthuset. Mer info och speltider på dazedays.se.