Db lanserar sin första skateväska

Lifestylemärket lanserar sin allra första ryggsäck speciellt framtagen för skateboardåkare på språng – här kan du köpa i Sverige

Skateboardåkare har länge haft problem när de rest med sina brädor, då brädan ofta måste hållas i handen. Prisbelönta väskvarumärket Db vill ändra på det genom att hjälpa fler skejtare att kunna resa utan krångel. Db lanserar därför nu Skate Pro Duffel 65L, deras första unik resväska som är specialiserad för just resande skateboardåkare.

Vid framtagandet av Skate Pro Duffel 65L har Db arbetat tillsammans med skateboardcommunityt, för att noggrant se vilka behov som finns för resande skejtare. Väskan har en så kallad split design, där ena delen är unikt utformad för själva brädan och den andra för resterande tillhörigheter, såsom kläder, dator och annan packning.

Komforten är extra viktig vid den här typen av tyngre packning vilket Db tagit hänsyn till under designprocessen, som likt övrigt sortiment har en skandinaviskt stilren design, genom flera essentiella funktioner:

  • Anpassat sidofack för en komplett skateboard (upp till 9″ x 32″).
  • Ergonomiska axelremmar, en bröstrem och avtagbart höftbälte för att hantera tung
    packning.
  • Separat fack för upp till två reservbrädor.
  • Patenterad Rib-Cage Construction™ och Hook-Up System™ kompatibilitet.

”Vi arbetar aktivt med innovation genom att jobba nära olika communities och se vilka behov som finns, med fokus på att kunna erbjuda lösningar på faktiska problem. För många resande skejtare så är detta en efterlängtad produkt. Vad som började som en enkel insikt har växt till ett helt nytt segment som kompletterar våra kategorier inom snö, surf och foto”, säger Jonathan Weaver, CMO, Db.

Db Skate Pro Duffel 65L finns på utvalda skatebutiker i Europa nu. I Sverige lanseras den till en början exklusivt hos Streetlab, där den finns tillgänglig för 2 699kr.