Dessa är DC:s kommande filmer 2019: Ben Affleck fortsätter inte som Batman

Vad händer efter Aquaman? Shazam!, Wonder Woman, Harley Quinn och många fler är på gång

Uppdatering (31 Januari 2019): DC Comics har bekräftat ett nytt premiärdatum för The Batman och The Suicide Squad. I en intervju med The Hollywood Reporter, berättar The Batman regissören Matt Reeves att filmen har preliminärt datum 25 Juni 2021, och skjuts därmed fram ett helt år från tidigare uppgifter. Vi får även veta att Ben Affleck kommer inte att fortsätta sin roll som Bruce Wayne, utan en ny skådespelare kommer att ta över facklan. James Gunns fortsättning på Suicide Squad får även den ett senare premiärdatum, 6 Augusti 2021.
___________________________________
Den 12 december hade Aquaman premiär i Sverige. Jason Momoa återupptog hans roll som Aquaman efter Justice League. Men vad händer framöver hos DC? Dessa kommande filmer är vad som är på gång:

Shazam! – premiär 5 april 2019

Första trailerna av ”Shazam!” visar att det är något nytt på gång i DC:s universum. Mörkret och allvaret som spelat en stor roll i tidigare filmer som Superman vs. Batman är inte längre aktuellt. I den mer lättsamma Shazam ska även hela Sverige vara stolt då svenska regissören David F. Sandberg blir den första svensken att regissera och producera en stor superhjältefilm. Shazam har en genuin historia som hoppas inspirera alla åldrar att ingenting är omöjligt. Vi väntar med spänning att få se vad David skapat för Shazam, och starten för DC 2019.

Jokern – premiär 4 oktober 2019

Joaquin Phoenix, blir näst på tur att ta sig an en av de största karaktärerna, Jokern.
Jokern som ännu går i produktionsnamn ”Project Romeo” hos Warner Bros. blir en origin-film utanför DCEU och utspelar sig i Gotham under 70-talet. Det här är historien om hur en misslyckad komiker blev Gothams stora skräck. I paparazzi bilder runt inspelningen i New York kan vi till exempel se Joaquin målad i det klassiska sminket, och bli utkastad ur Wayne building. Regissören Todd Philips vill ge karaktären Arthur (Jokern) ett djup och förståelse för vad som gjorde honom just till Batmans största och mest älskade (?) fiende. I denna tolkning av Jokern är historien i fokus, detta kommer bli en historisk tid i DC världen.
Relaterad bild

Wonder Woman 1984 – premiär juni 2020

Wonder Woman är tillbaka, lite senare än vad vi först trodde. Premiären för Wonder Woman 1984 knuffades tillbaka från December 2019 ända fram till Juni 2020, varför kan man undra?
Det är inte bara premiärdatumet som flyttas fram, historien för andra filmen om Diana Prince historia lämnar första världskriget och utspelar sig nu i 80-talet. Denna gång spelar Kristen Wiig skurken Cheetah. Patty Jenkins är tillbaka som regissör och vad som ryktas finns även Chris Pine med som Steve Trevor.

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) – premiär februari 2020

Efter succén med ”Suicide Squad” kommer äntligen en spin-off med ingen mindre än Harley Quinn spelad av Margot Robbie. I Birds of Prey får Harley sällskap från några av Gotham Citys kvinnliga hjältar – Huntress och Black Canary. Om det lilla vi vet om vad filmen ska handla om, har Ewan McGregor nyligen fått rollen som skurken Black Mask. Filmen produceras av Margots egna produktionsbolag tillsammans med Warner Bros och har anlitat regissörnykomlingen Cathy Yan, en New York University alumni som upptäcktes efter sin Sundance-debut ”Dead Pigs”. För att inte glömma att nämna i DC kommer även en Suicide Squad 2 – när är inte sagt, men den ska regisseras av James Gunn (Guardian’s of the Galaxy). Och även en ytterligare Harley Quinn film, då tillsammans med Jared Leto som Jokern.
Bildresultat för harley quinn

The Flash – premiär tidigast 2021

Det är inte många som argumenterar emot att Ezra Miller kan ha varit höjdpunkten av Justice League i rollen som The Flash. En karaktär vi i första versionen av Justice League (innan bytet av regissör) skulle ha fått sett mer utav. Till exempel när Barry Allen för första gången räddade Iris West, se klippet här.
Fast att The Flash är en stark karaktär och efter långa succén med The CW’s TV-Serie under samma namn, går produktionen för en solofilm långsamt fram. Regissörerna John Francis Daley och Jonathan Goldstein har tagit över sedan flera hoppat av projektet. Tidigare rapporter har sagt att filmen baseras på ”Flashpoint”-serien, men man verkar ha övergett både denna titel och storyline. Inspelningen kan tidigast börja efter sommaren 2019, då Ezra Miller ska filma ”Fantastiska vidunder 3” först.
Bildresultat för thE FLASH ezra

Batgirl – premiärdatum ej klart

Att DC ska filmatisera Batgirl har länge varit på agendan. Manusförfattaren och regissören Joss Whedon, vart med och skrivit Marvels första två Avengers filmerna, var den sista man har hört försökt sig på att skapa en historia kring Batgirl. I en intervju med Variety berättar Whedon att historien han jobbat på över ett år hade bitar han tyckte saknade för att historien skulle bli hel som försvann i hans händer, något han tycker är tråkigt men han inte kunde göra något åt. Vad som är här näst för Batgirl får vi vänta med och se.
Bildresultat för Batgirl dc

The Batman – premiärdatum ej klart

En ny Batman-film är alltid på gång hos DC och Warner Bros, men trots detta har projektet haft en tuff uppförsbacke. Ben Affleck skulle regissera, ångrade sig, och det återstår att se om han är kvar i rollen som Bruce Wayne när det väl är dags. Det senaste ryktet säger att regissören Matt Reeves ska lämna in ett nytt manus innan årets slut. Om studion är nöjda kan ”The Batman” förhoppningsvis filmas redan 2019.
Bildresultat för batman ben affleck
Det finns flera projekt inom DC universum, bland annat projekt om Cyborg, Black Adam, Gotham City Sirens och Green Lantern Corps, men inget som har officiellt blivit sagt. Flera av de sista nämnda men även projekten ovan har haft många problem bakom kulisserna med manus och avhoppade regissörer. Vi väntar med spänning att DC superhjältar ska knappa in på Marvels universum, som just nu är mer strukturella och verkligen blivit en rad av succéfilmer en efter en. Men DC har med sina starka karaktärer all chans att under 2019 och 2020 ta in på konkurrenten.