De 6 mest hypade TV-serierna 2023

6 serier du inte får missa!

Vem blir den stora vinnaren när alla från grannen till din gamla högskolelärare försöker starta nästa stora streamingtjänst? Oss tittare såklart! Medan jättar som Netflix och HBO klamrar sig kvar vid övertaget tills knogarna vitnar finns hundratals utmanare som gärna blir nästa herre på täppan. Detta innebär ett mångfald av serier som aldrig tidigare skådats, med flera premiärer på årets alla dagar. Just så expansiv är inte denna lista, men här är hur som helst några av årets mest hypade TV-upplevelser.

The Last of Us

 

Det har gått nära 10 år sedan fans för första gången mötte Joel och Ellie, när det första The Last of Us-spelet kom ut. Imorgon släpper HBO den första säsongen av TV-serien baserad på det populära överlevnadsspelet. The Last of Us presenterar USA 20 år efter ett dödligt virus svepte över världen och förvandlade en stor del av jorden befolkning till svamplikande zombies. I denna postapokalyptiska mardröm tar överlevaren Joel sig an ett riskabelt uppdrag; att skydda Ellie, en 13-årig flicka som mycket väl bär på nyckel till mänsklighetens överlevnad.

TV och film baserat på TV-spel har knappast ett fläckfritt rykte, men mycket tyder på att The Last of Us har lärt sig från genrens tidigare misstag. Men att spelet satte en ny standard för historieberättande inom spel borde ge serien en stabil grund att jobba utifrån.

Det omaka parets kemi är avgörande för att projektet ska lyckas och förhoppningsvis har skaparna Craig Mazin och Neil Druckmann hittat rätt skådespelare för jobbet. Bella Ramsey (Game of Thrones) spelar Ellie medan hennes äldre beskyddare spelas av Pedro Pascal (The Mandalorian), vilket leder oss till nästa serie.

Se The Last of Us på HBO Max från och med 16 januari.

The Mandalorian säsong 3

 

Bara månader efter The Last of Us kommer fans återse Pedro Pascal, denna gång in a galaxy far, far away. Som prisjägaren Din Djarin har han visat oss en sida av Star Wars-universumet vi inte visste att vi ville se. Serien inledde den störtflod av Star Wars-relaterade serier som landat på Disney+ sedan 2019. Men trots att utbudet har ökat kan både kritiker och publik enas om att The Mandalorian levererar action i särklass. I säsong tre kommer den maskerade antihjälten drabba samman med en hel del nya fiender och även besöka sin hemvärld, Mandalore. Förbered dig för den tredje vågen av ''Baby Yoda'' hysteri, för den kommer vare sig du vill eller inte!

I säsongernas mellanrum har historien fortsatt i spin-offen The Book of Boba Fett. Därför kan avsnitt från den serien vara viktiga att se för att förstå händelserna i The Mandalorian's tredje säsong.

The Mandalorian går att streama på Disney+ från och med 1 mars.

Succession säsong 4

 

Världens mest dysfunktionella TV-familj fick ta paus under 2022, men i vår är det återigen dags för familjen Roy att snöra de verbala boxningshandskarna. Tittare har under det senaste året gissat sig tokiga över vad som kommer följa cliffhangern vi blev lämnade med. I slutändan är det bäst att bara vänta och se, då serien allltid tar vägen man minst anat. Med säsongsfinalen som utgångspunkt ser det dock mörkt ut för syskonen Kendall, Shiv och Roman medan fadern Logan som vanligt har övertaget. Karaktärernas världar kommer även få en rejäl omskakning då tech-miljardären Lukas Matsson (Alexander Skarsgård) köper upp familjens medieimperium. Som vanligt borde vi förvänta oss en giftbägare fylld till kanten med manipulering, svek och oheliga allianser.

Succession's fjärde säsong kommer till HBO Max under våren, men har ännu inget officiellt släppdatum.

The Idol

 

Nu är det dags för listans första helt originella serie, dock med talang du säkerligen redan är bekant med. The Idol är nämligen en ny serie från Sam Levinson (Euphoria), samtidigt som huvudrollsinnehavarna är inga mindre än Lily-Rose Depp och The Weeknd, egentligen Abel Tesfaye. Depp spelar Jocelyn, en popstjärna som efter ett nervöst sammanbrott tar hjälp av Tedros, mystisk självhjälpsguru (Tesfaye). Han avråder henne från att lita på någon, utom han själv, och försöker avskärma Jocelyn från hennes tidigare, visserligen destruktiva, omgivning. Vill Tedros verkligen Jocelyns bästa, eller är hon i själva verket under inflytande av en manipulativ kultledare?  Ni kan nog gissa er till svaret.

Euphoria har både hissats och dissats men har onekligen gjort ett avtryck som kulturellt fenomen, och definierade det sena 2010-talet med sin iögonfallande stil och hyperöverdrivna version av en amerikansk high school. Med The Idol får Sam Levinson en ny chans att motbevisa skeptikerna, frågan är om han kommer lyckas.

The Idol har ännu inte fått ett fast datum för premiären på HBO Max.

Ted Lasso säsong 3

Mellan alla apokalypser och familjekriser kan vi glädja sig åt hur Ted Lassos varma optimism sveper in oss likt en varm gruppkram av hela AFC Richmond. Feel good-komedin, om en amerikansk fotbollscoach som försöker träna ett Premier League-lag har överraskande nog blivit en av Apple TV's största succéer. I den tredje säsongen fortsätter den älskvärda titelkaraktären navigera kulturkrockar, samtidigt som laget fortsätter på sin resa för att vinna ''the whole chimichanga'', som Lasso själv uttrycker det.

Till skillnad från det fiktionella fotbollslaget AFC Richmond, som ofta nöjer sig med att spela lika, är teamet bakom serien på en imponerande segerturné. Åren 2020-2021 vann Jason Sudeikis back to back Globen Globes för rollen som Ted Lasso.

Ted Lasso säsong 3 har premiär senare i år på Apple TV+, men något datum har inte blivit avslöjat.

The Bear säsong 2

En av förra årets stora överraskningar var The Bear, som med knivskarpt manus och foto som brände sig fast på näthinnan lämnade tittare törstande efter en andra säsong.  Stjärnkocken Carmys gäng av oslipade diamanter står inför sin största utmaning hittills, då pengarna för att öppna restaurangen ''The Bear'' äntligen är ihopskrapade. Men på grund av inre konflikter och faktumet att kassören riskerar fängelsestraff är det otroligt att sandwich-stället ens överlever sin första vecka. En rejäl huvudvärk för karaktärerna, men en perfekt dos adrenalin för oss hemma i TV-soffan. Om säsong 2 lever upp till förväntningarna har The Bear potential att bli en favorit i flera år framöver.

Tidigare i veckan tog Jeremy Allen White hem en Golden Globe för sin insats som den plågade kocken Carmen Berzatto.

The Bear säsong 2 kommer till Disney+ senare i år men har ännu inte fått ett premiärdatum.