De här knepen räddar din hy i vinter

Tuesday hydration coming up

Under höst och vinter är det inte alltid enbart garderoben som behöver uppdateras. När vi går mot kallare dagar, blir vår hy lätt torr och irriterad – och vi behöver uttöka våra alternativ. För att behålla fukten och slippa känslig hud är det ibland nödvändigt att byta ut ansiktskrämen till en fylligare eller lägga till en bra ansiktsmask och scrub i rutinen för att hjälpa huden absorbera mer fukt. Vi har valt ut 5 unisex produkter som räddar din hy i vinter. En blandning av ansiktmistar – som du kan ha med dig under dagen, ansiktsmasker för olika hudtyper och kroppskräm för vintern. Se några alternativ nedan.

 

1. En mist är alltid ett upplyftande sätt att återfukta huden men även ifall du behöver vakna till. ACO rescue mist finns på nästintill alla apotek i Sverige, den är lätt återfuktande och är perfekt att ha med i väskan under dagen när du känner att hyn börjar bli torr. Ett smart sätt att se till att hyn inte blir irriterad.

2 & 3. The Body Shop har en rad unisex produkter med fokus på återfuktning. Deras Mediterranean Almond Milk with Oats Instant Sooting Mask är en mjukgörande mask som passar torr och känslig hud. The Body Shop har även produkter speciellt för män, exempel deras Maca Root & Aloe Softening Shaving Cream, en mjukgörande ansiktskräm efter rakning. Ett ytterligare alternativ för dig som enbart vill ha en ansiktsmask är Dr Jarts+Dermask Water Jet Hydra Solution, som återfuktar torr hy direkt. 

4. En tyngre mer kompakt kroppskräm är alternativ under vintern för att behålla din naturliga fukt, när du känner att det är dags att variera mellan kokosoljan. La Roche-Posay har en bred serie anpassad för herr och dam, för torr och känslig hy. Finns att köpa på flera apotek och även Åhlens.se

5. Att exfoliera din hy med en scrub är viktigt för att din hud sedan ska kunna ta in din ansiktskräm, kroppslotion, mask eller face mist. För hela kroppen har märket Skin Treat tagit fram Warming Body Scrub en värmande kroppsskrubb som inte bara gör din hy mjuk utan faktiskt blir varm på kroppen, perfekt för ömma muskler och efter en vinterdag.