Denim Tears har varit ett av streetwears mest omtalade märken under de senaste fem åren och dess grundare Tremaine Emory har inte heller varit skygg för rampljuset. Nyligen hoppade han av sin post som Creative Director på Supreme genom ett uppmärksammat uttalande där han bland annat anklagade märket för systematisk rasism.

Hans strävan efter villkorslösa uttryck och frispråkighet har alltid funnits med i hans skapande, något han nu tar sin till spets i den första kollektionen efter uppbrottet med Supreme. Denim Tears släpper nämligen sitt tredje samarbete med Levi's, en kollektion inspirerad av den svarta bikerkulturen i USA.

"Jag har varit fascinerad av den svarta bikerkulturen så länge jag kan minnas. Det som vid första anblicken verkar vara enkla och funktionella kläder, har estetiska influenser från den amerikanska ursprungsbefolkningen, cowboys, rodeo, arbetskläder, militärkläder, laglösa och vagabonder", säger Tremaine Emory.

Den tillhörande kampanjen visar verkliga medlemmar från det svarta biker-communityt, fotade i tillsammans med motorcyklar på platser från deras vardagliga liv. Kollektionen innehåller staples från kulturen, bland annat en Leather Cotton Wreath Type III Jacket, tillverkad av italienskt premiumläder och med ett heltäckande tryck av Denim Tears ikoniska bomullskransmotiv, som även syns på de matchande läderbyxorna. Jackan har även en mocka-patch med en kombinerad logga och hällor som knyter an till traditionella motorcykelmönster.

Vi ser även två klassiska silhuetter, ett par Western Stitch 501-jeans, som firar sitt 150-årsjubileum 2023, med en matchande Western Stitch Denim Shirt. Båda plaggen kommer i sliten indigo och har broderade westernmotiv längs armarna, över ryggen och på utsidan av varje ben. Dessutom finns en Western Cowboy-skjorta i sliten svart denim med sherpakrage, fransdetaljer och lädersnörning upptill som passar bra när vinden viner kallt ute på vägarna.

Ett av de mest utmärkande plaggen i kollektionen är en läderväst med en chenille-patch föreställande en farao, en illustration som även förekommer på en t-shirt. Kollektionen avslutas med en uppsättning accessoarer i form av en broderad ryggsäck, en ADG Denim Cap i en mellanblå washed-out färg och slutligen ett brunt läderbälte med ett spänne i mässing med både faraomotiv och nitdetaljer.

Hela kollektionen kommer att finnas tillgänglig på Levi’s hemsida från och med torsdagen den 14:e september, så länge kan du kolla närmare på plaggen i galleriet ovan och på Denim Tears hemsida.