Dennis Doff fortsätter sin comeback med "Du Gamla Du Fria"

Efter att ha släppt "Juice" i början av juni kommer nu andra singeln för året, denna gång med en allvarligare ton

Den Stockholmsbaserade artisten Dennis Doff gjorde debut 2017 med singeln ”Gunz och choklad” som snabbt blev en riktig underground-hit. Sedan dess har har han hunnit släppa flera singlar och jobba med namn som Jireel, David Jassy och Gee Dixon, men efter att ha varit som han själv beskrev det, ”back in full effect” under sommaren 2022 dröjde det ett år innan vi äntligen fick höra ny musik i form av ”Juice” och nu ”Du Gamla Du Fria”.

”Jag har släppt låtar som är positiva, vill få folk att dansa och vara glada. Med tanke på allt som händer dagligen runt orterna där våra barn växer upp, ville jag göra en allvarlig alarmerande låt. En som tar upp dagens problem utan att glamorisera eller försköna alla de hemska sakerna som pågår i vårat land”, säger Dennis om nya låtens fokus.

Efter att ha varit fokuserad på dansant och melodiös musik är Dennis mycket riktigt tillbaka med en ny inriktning. ”Du Gamla Du Fria” är en stark och osminkad låt för att belysa Sveriges våldsproblematik, med ofiltrerade rader om våldet och ångesten som råder i många av Sveriges förorter idag. Även i senaste singeln ”Juice” var han inne på det dansanta soundet, vilket även återspeglar sig i beatet som är mot den lättare sidan, men texten är en motvikt.

”Det känns som om vi har fastnat
Ingen ser oss eller bryr sig om vi andas”

Lyssna på ”Du Gamla Du Fria” i DOPEST Playlist på Spotify!