Rapparen Denz från Västerort i Stockholm har blivit något av en ikon för trap-soundet som växte fram i Sverige under mitten till slutet av 10-talet. Med bangers som "Måste" och "BEEF" blev han snabbt ansedd som en av landets mer etablerade rappare, men han har trots detta vågat röra sig inom nya genrer och flow genom åren. När han nu är tillbaka med "Auran" tillsammans med "Chit Chat"-kollaboratören Youzie är det med denna vågade energi uppskruvad till max.

Låten är producerad av eftertraktade Nordik Beatz och bjuder på en fusion av brittiska dansgenrer som Garage & DnB tillsammans med inslag av mer klassiska hiphop-ljud. Youzie från Skarpnäck i södra Stockholm har varit aktuell med ett flertal singlar under våren, bland annat "Landa" med Steph K och Jersey Club-bangern  "Galen" (som även kom med en DOPEST-producerad musikvideo). Han har gjort sig känd som en av de mest talangfulla melodimakarna i den nya vågen av svensk hiphop och det visar han upp även denna gång i den klistriga refrängen.

"Auran på topp idag, så jag hämtar alla mina
Finns inget stopp idag, har inte tid för något skitsnack"

De båda rapparnas kemi var tydlig på "Chit Chat", som gick varm på TikTok och Spotify så fort den släpptes. De fortsätter att bygga vidare på detta genom att utbyta rader som tydligt kopplar till varandra, vilket inte är allt för vanligt när det kommer till artistsamarbeten. Till exempel öppnar Youzie andra versen med "Vi kan dra till southside" varav Denz snabbt hoppar in med "eller väst", en skön nickning till deras respektive rötter i Stockholm och en symbol för hela låtens lekfulla energi, eller snarare aura.

Lyssna på "Auran" och mer ny musik i DOPEST Playlist!