Foto: "Another One of Me - Diddy, The Weeknd, French Montana (ft. 21 Savage) [Official Video]" via YouTube / Skärmavbild

Våldtäktsanklagelserna mot Diddy: Detta har hänt

Mogulens ex-flickvän stämde honom på miljonbelopp för bland annat sexuell- och psykisk misshandel, så har fallet gått

Sean "Diddy" Combs anklagades nyligen för flera sexuella, psykiska och fysiska övergrepp inklusive våldtäkt av hans ex-flickvän Cassie Ventura, känd som artist, skådespelerska (Empire, The Perfect Match) och modell. Cassies stämningsansökan, som lämnades in under torsdagen förra veckan, anklagade Diddy för flera former av psykisk, fysisk och sexuell misshandel under deras förhållande mellan 2007 och 2018.

"Jag är äntligen redo att berätta min historia och att stå upp för mig själv och för andra kvinnor som utsätts för våld och övergrepp i sina relationer", sa Ventura i ett uttalande i samband med stämningen.

Hon anklagar bland annat Diddy för att ha tvingat henne till droganvändning, misshandlat henne både fysiskt och psykiskt, tvingat henne till möten med manliga prostituerade och mycket mer.  Diddys advokat har förnekat anklagelserna med hänvisning till Cassies krav på 30 miljoner dollar i ersättning. Han anklagade istället Ventura för utpressning och hävdade att hon tidigare krävt summan för att inte skriva en bok innehållandes anklagelserna.

Nästan lika fort som fallet kom har de nu nått en förlikning, som innebär att de släpper det rättsliga fallet. Båda parter kom överens på villkor som inte har offentliggjorts och undviker därmed en juridisk process.

"Vi har beslutat att lösa denna fråga i godo. Jag önskar Cassie och hennes familj allt det bästa. Kärlek", säger Diddy i ett uttalande till Complex.

Även Ventura har uttalat sig via New York Times, där hon säger att hon känner en viss "nivå av kontroll" av beslutet.

"Jag har beslutat att lösa denna fråga vänskapligt på villkor som jag har någon nivå av kontroll. Jag vill tacka min familj, fans och advokater för deras orubbliga stöd", sa Ventura till New York Times.

Mer information om varför och på vilka villkor förlikningen har nåtts finns inte tillgängliga just nu. Håll utkik på dopest.se för mer information om fallet framöver.