• Foto: Dide via Youtube / Skärmavbild
  • Foto: Dide via Youtube / Skärmavbild

Vem är fotbollsspelaren bakom masken på Dide?

Sedan släppet av musikvideon till låten ”Thrill” har spekulationerna gått varma, ryktas vara en spelare i Premier League

När musikvideon till den anonyma rapparen Dides singel "Thrill" släpptes i fredags gick brittiska sociala medier igång snabbt. Han må ha släppt videon till "Intro (Freestyle)" ett par månader tidigare, men det var med just "Thrill" som rykteskarusellen började snurra på riktigt. Det sägs nämligen att mannen bakom masken är ett fotbollsproffs i Premier League.

I videon syns artisten gåendes på olika platser runt om i London, sittandes i exklusiva bilar samt bärandes exklusiva plagg från bland annat Off White. Allt toppas av med en stor, heltäckande mask prydd med silvriga blommor likt de Kanye West hade på sig från Maison Margiela under sin Yeezus-turné.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av EN14 (@eddienketiah)

Namn som kastats runt hittills inkluderar Crystal Palace 10:a Wilfred Zaha, Manchester Uniteds rekordvärvning Jadon Sancho och Arsenals Reiss Nelson. Men det överläget mest förekommande namnet är hans lagkamrat i Gunners: Anfallaren Eddie Nketiah. Detta beror till stor del att "Dide" är ett anagram av "Edie", en förkortning av hans smeknamn.

Vad som fångat tittarnas blickar lite extra (utöver masken såklart) är även de platser och gester som förekommer i videon. Vi ser Dide rappandes på en fotbollsplan i asfalt, där två grabbar står och spelar, varav kameran zoomar in på fotbollen ett flertal gånger. Man har dessutom listat ut att planen ligger i Lewishamn, ett område i London som Eddie Nketiah växte upp i.

Vilken spelare det faktiskt är bakom masken återstår att se. Kika in videon och gissa själv här nedan!